Strauss fortæller...

Oktober 2016
Hej mor Lissi.
Det er bare så længe siden at du har hørt fra mig, lille Kashmir Strauss.
Jeg har det bare så fint. Jeg har holdt fødselsdag igen og jeg blev 4 år, og jeg er stor og stærk, men jeg er min fars lille kat. Jeg holder øje med ham hvor han går og står. Vi går tur i haven sammen, og jeg er ved hans side så snart han kommer fra arbejdet. Jeg ved ca. hvornår det er og så sætter jeg mig i vinduet og kigger efter hans bil som jeg kan kende på lang afstand, og så styrter jeg ned fra vindueskarmen og sætter mig ved døren, for jeg er den første der skal have kæl. De andre må holde sig på række og vente til det bliver deres tur. Vi sover også stadigvæk sammen, det er vildt hyggeligt.

Men nu skal du alligevel høre hvordan det går med alle mine venner, for vi er blevet flere her.
For et par år siden så en af min mors patienter mig og Simba og tænk hun blev helt vild for at få sådan en som os. Hun ringede til dig mor Lissi, men du havde "ingen på lager", så hun fik fat i nogen der hedder Marianne Remvold, og de havde en lille pige der var blå i fjæset ligesom Simba, så hun købte den og hun hedder Maja. Inden købet aftalte hun med min mor, at hvis hun blev syg, altså damen, så skulle min mor passe Maja. Det var en sød lille trold og hun voksede sig stor og smuk. Så en dag kom damen i konsultationen og hun var meget syg. Hun sagde til min mor at nu skulle hun tage sig af Maja og beholde hende hvis der skete hende noget. Mor og far hentede Maja og desværre døde damen. Vi kiggede jo lidt på hende, og mor Zenta, som nu er en ældre dame tog hende ind til sig. Det var jeg nu ikke sikker på, at jeg syntes om, så jeg masede mig ind og skubbede Maja væk, det manglede da bare, så kunne jeg også lige kigge hende an i fred og ro imens jeg lå hos Zenta. Simba var virkelig så sød overfor hende så jeg måtte jo også lade hende komme nærmere. Vi har jo en vis rangordning her som skal overholdes. Først kommer mor Zenta som passer på os allesammen og SÅ er jeg altså vigtigst, så må de andre indordne sig. Jeg har stadig min egen kattebakke, og det har de andre også. Maja medbragte sin egen, den var stor, flot og lyserød, så den måtte jeg altså lige kigge lidt nærmere på og lige efterlade en mindre tissetår, alt imens de andre så på, så kan de lære det!!!, men nej, jeg foretrækker min egen og den skal de andre ikke komme i nærheden af. Jeg rydder op på min specielle måde, godt og grundigt. Det tog en uge, så mente vi alle at Maja gerne måtte bo her, hun er 4 år ligesom mig. Hun er rigeligt kælen og hun elsker en støvsuger, ja det gør vi andre altså ikke.

En dag kom der en herre som skulle tale med min far om nogle jura-ting, min far skulle hjælpe ham. De sad i stuen og talte da min mor kom gående og så at hoveddøren stod åben. Manden havde ikke husket at lukke den. Min mor kom larmende og spurgte efter os misser, men vi var da taget på tur, nu lejligheden bød sig, vejret var jo flot ..... Alle sprang ud på vejen og kaldte. Ham Simba den bangebuks var ikke nået længere end ind i naboens have hvor han sad under en busk. Men jeg spankulerede op ad vejen stilnede imod Gl. Køge landevej. Min mor så mig og kaldte, men ih nej nu hyggede jeg mig. Da jeg næsten var oppe ved Køgevej kom der en brandbil med fuld fart på og lygterne blinkede. Sådan en stor en havde jeg aldrig set før, selv om vi er vant til at køre i bil. Jeg blev rigtigt meget bange og vendte om og løb lige ind i min mor og blev båret hjem. Orv hvor var min mor gal på den mand, man lukker da for Søren døren råbte hun! Nå, da der var faldet ro på fik vi rejer og så satte vi os i kategården, det virkede mere sikkert.

Her i sommer var vi alle på Fejø. Vi var 8 mennesker og 5 dyr i 2 uger. Vi har jo også en herlig kategården der og vi elsker at være der. Det var flot vejr og alle var så søde. Der var 3 børn, og de har jo forstand på os for vi ser dem tit derhjemme og de ved ALT om at man går baglæns ud af døren og lukker den med et tryk, så vi små misser ikke løber væk. Alt gik bare så godt og ingen havde lyst til at tage hjem.

Vores mor og far har holdt Sølvbryllup og tænk dig at udenfor hamrede og bankede de så vi blev lidt nervøse, hvis de ville ind, kunne de da bare ringe på døren ha ha! Men pludselig holdt det op og vi gik i seng. Men altså da det blev morgen begyndte det at larme udenfor. Der blev spillet og sunget, hold da op, nu måtte vi gemme os. 80 mennesker mente at de skulle have morgenmad her, men det kunne de altså ikke byde os, så min far havde arrangeret, at de alle gik de få meter til vores forsamlingshus, hvor der var dækket op til dem alle. Få dage senere skulle der festes med en bunke mennesker på en kro med overnatning. Gudskelov fik vi lov til at blive herhjemme og min mors gode veninde, Hanne, flyttede ind til os og kræsede op med vores livretter, så vi festede på vores måde.

Ved du hvad? Simba og jeg er rigtigt dygtige. Først fangede jeg en mus som var dum nok til at komme rendende ind i kattegården, vups så hapsede jeg ud efter den og for ind til far og lagde den foran ham, jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre med den, men jeg var stolt. Simba er lige så god, han fangede en fugl, men den slap fra ham ind i stuen. Hold da op, vi for rundt efter den op i vindueskarmen og videre igennem stuerne. Det blev for meget for far, så han tog os i nakken og fik selv fat i fuglen som han lukkede ud i haven, og den fløj sin vej. Det var tarveligt.

Nu varer det ikke så længe førend vi nu 3 misser skal en tur ud til dyrlæge Anne, så hun kan se hvor flotte og dygtige vi er. Vi har alle haft fødselsdag og altså nu er tre og fire år så vi skal vejes og vaccineres og trykkes på maven. Hvordan har du det mor Lissi? Vi kigger jo tit på dine dejlige misser, så du får nogle fine billeder en af dagene så du kan se at vi bare er så dejlige.
Kærlig kærlig hilsen Kashmir Strauss.

Fra vores dejlige løbegård på Fejø

Min og min elskede hundemor

August 2014
Hej Hej mor Lissi.
Jeg vil lige starte mit lille brev med at sige at jeg har tilgivet dig at du glemte min fødselsdag. Jeg er jo blevet 2 år nu, og jeg havde en dejlig dag med livretter, gæster og nyt legetøj. Du har jo mange børn at tage dig af, den ene lille kat mere dejlig end den anden. Vi kigger på dem alle på din fine hjemmeside hvor du sætter sådan nogle søde tekster på. Min far og mor kunne sagtens have mange af min slags siger de.

Lille Simba har også haft fødselsdag men herregud han blev kun 1 år, og han er stadigvæk en "piberenser", han er overhovedet ikke ligeså stor og muskuløs som mig. Mine forældre har fortalt mig, at det altså først er nu hvor jeg er blevet 2 år, at jeg er rigtig stor og flot. Jeg ved skam godt at jeg er flot, jeg går majestætisk igennem stuerne med halen højt hævet. Her er det MIG der bestemmer, i hvert fald over Simba. Men når Zenta kommer..... ja SÅ er jeg altså stadigvæk hendes lille barn hvor jeg putter.

Det har været en fantastisk sommer, og vi vores familie blev enige om, at vi ville blive her i landet og være en uge i hvert sommerhus, først på Bogø og herefter på fejø, du ved øen med alle æblerne. På Bogø gik det rigtigt fint, vores mormor var også med, og vi nød det herlige vejr. Der er dejlig skygge i vores kattegård. Herefter tog vi til fejø. Det er jo den ø hvor vi skal færges over. Der er rigtig meget græs og vi suser rundt med en lang lang snor efter os.

Så en morgen løb Simba og jeg vildt rundt og legede hvorefter vi som sædvanlig lagde os til at hvile os som vi plejede. Ham Simba blev ved med at sove, ja hele dagen rørte han sig ikke. Han drak ikke vand, vaskede sig ikke og ville ikke spise. Vi tænkte at det var varmen, men den næste morgen var det ikke bedre, vi havde holdt øje med ham hele natten. Vi ringede ind til vores dyrlæge Anne som sagde, at vi meget gerne måtte komme. Vores far tog afsted med det samme, men der var jo 160 km ind til København. Heldigvis har vi aircondition i bilen. Anne så hurtigt på ham, han havde 40 grader i feber og hylede, når hun trykkene ham på maven. Han fik taget blodprøver, blev røntgenfotograferet og fik væske samt smertestillende. Vores far skulle komme igen efter nogle timer. Da far kom tilbage havde de ikke fundet en løsning. Simba havde det stadigvæk skidt. Nu sagde Anne at de ikke turde andet end at operere ham, for sæt han havde slugt noget de ikke kunne se. Under operationen fandt de ingenting, måske en lille hårbolle der burde kunne passere.

Far fik ham med hjem udstyret med penicillin, smertestillende og dyrlægens private nummer. Det var en fantastisk behandling selv om de ikke fandt en direkte diagnose. De var tilbage på øen igen da det var aften. Jeg havde hele dagen gået omkring og hylet fordi de havde fjernet Simba, jeg ledte alle vegne og ville heller ikke spise. Zenta blev også urolig fordi jeg hele tiden gik hvileløst omkring. Men tænk dig så mor Lissi, da de pakkede ham Simba ud så lugtede han så grimt at jeg fandt det nødvendigt at hvæse og slå til ham. Han lignede slet ikke min lille ven. Hvis ikke han vaklede omkring ... så sov han. Zenta ville gerne vaske ham, men SÅ stillede jeg altså op, det lignede ikke noget, det var MIG hun skulle vaske.

Vores forældre gik ikke i seng, de sad hos Simba og prøvede også at berolige mig, så jeg hvæsede mindre. Næste dag var Simba lidt mere på dupperne, og jeg synes også at han mere lignede min ven, men alligevel så holdt jeg afstand i tre dage. Langsomt klarede Simba op og ingen ved med bestemthed hvad han havde fejlet, men i løbet af ugen klarede han helt op og er igen min dejlige lillebror. Vi suser omkring og vasker hinanden og leger mange timer hver dag. Men vi var meget forskrækkede over hvor hurtigt man bliver syg når man lige havde styrtet rundt og leget..

Vi er hjemme igen og vores far og mor er igen på arbejdet, og vi leger i vores kattegård herhjemme. Vi har faktisk plantet kattegræs i gården og vi spiser flittigt af det. Vi må finde os i at blive børstet hver dag af skræk for at vi skal udvikle hårboller. Men det er jo også hyggeligt at blive puslet og børstet og få en krammer. Jeg håber I har haft en rigtig god sommer og sender jer mange hilsner.
De kærligste tanker. Din Strauss.

Marts 2014
Kære mor Lissi
Nu skal du have en lille hilsen fra mig. Jeg er stadigvæk rigtig meget tilfreds med livet. Jeg er jo blevet den store her, altså ham der bestemmer...... Min bror Simba var begyndt at tro at det var HAM der skulle bestemme. Det var ellers vældig skægt, for vi spænede rundt i hele huset og jagtede hinanden for sjov. Men han ville også bestemme hvem der skulle sove hvor og det er altså mig der har førsteretten til at sove hos Zenta. Så begyndte han at tisse lige de samme steder som jeg ville tisse, og DET vil jeg ikke finde mig i for jeg har min egen kattebakke som jeg gør meget rent i, og han har altså sin egen.

Så begyndte Simba at hyle rundt omkring i huset og jeg skyndte mig selvfølgelig sammen med hunden hen til ham fordi vi troede at han var kommet i knibe, men næ, han sad bare der på gulvet og teede sig... Så ringede min mor til lægen som sagde at vi nok hellere måtte komme med den lille tyran så han kunne blive neutraliseret. Næste morgen afleverede vi ham men han har aldrig været alene så han fik sin bamse med i buret. Vi dyr her er meget glade for bamser. Zenta har altid ligget med en bamse og derfor tror vi katte selvfølgelig at det er sådan man gør, så vi har hver en bamse som vi tit sover hos. Det synes vores forældre ser så sødt ud.

Jeg var ked af at Simba ikke var her, jeg begyndte at lede efter ham alle vegne og hylede ved døren. Alting var pludselig helt forkert. Vi plejer ikke at bevæge os uden at den anden følger lige i hælene. Da vi skulle hente Simba fik jeg lov til at komme med i bilen og ind til lægen Anne Sørensen. Hun var meget meget begejstret for mig. Hun synes jeg var en rigtig flot mis, lige præcis som en birma skulle se ud. Flotte øjne og dejlig pels og skønt nysgerrigt sind. Jeg undersøgte jo lige området, og der var rigtigt hyggeligt. Hende lægen satte mig også op på vægten som viste 4,040 kg. Og så fik jeg sørme også en vaccination. Det gjorde ikke ondt, men hun var altså også så sød hende lægen. Så hentede de Simba, og jeg blev aldeles glad for at se ham igen. Han vejer 3.5 kg og han var rigtig dygtig sagde lægen, han er meget blid og hans pels er meget tæt og dejlig.

Zenta var vildt glad da vi kom hjem og så vaskede vi alle sammen hinanden. Nu er der gået en uge siden vi var hos lægen og alt er bare så godt. Simba og jeg er altid sammen og hele denne milde vinter har vi leget i vores kattegård og vi har det så dejligt sammen. Vi er begge to meget kælne og skiftes til at ligge hos mor og far og vi holder hele tiden øje med hvor de er. Vi sover og hygger hos Zenta som ikke har spor imod at have 2 børn og hun er meget godmodig når vi hopper rundt på hende. Vi har jo set på din hjemmeside mor Lissi, at du har fået små børn igen. Dem vil vi da gerne se selv om der ikke er nogen der i sind kan komme op på højde med mig. Kender du måske andre små misser der sidder ved døren og venter på far eller som sidder i vinduet og venter på at få snor på så vi kan komme ud med hunden ? Jeg ved lige nøjagtigt hvornår vi skal i seng og så løber jeg foran for jeg skal have førstepladsen hos min far førend jeg hopper ned til Zenta og gemmer mig i hendes Varme pels. ........Nej vel? Du kender ingen andre. Jeg er en meget lykkelig lille kat, men det er mine forældre Simba og Zenta også. Tusind kæl fra Strauss
Januar 2014

Sæt dig ned, så du kan få en krammer :-)

Stadig den store kærlighed :-)

Strauss 1 ½ år gammel

Strauss og Simba hygger

September 2013

Hej mor Lissi
Nu skal du bare høre hvad der er sket her i huset. Jeg har fået en lillebror. Han er bare 12 uger og blå i ansigtet. Jeg havde lagt mærke til, at min mor og far i de sidste 3 onsdage kom senere hjem end de plejede, og det var fordi de skulle glo på ham den blå.

Da de så kom hjem med ham, kiggede Zenta og mig noget på ham, men ærlig talt han var nu meget sød og jeg måtte gerne snuse nærmere til ham. Det varede ikke ret længe så mente jeg, at han trængte til at blive vasket, hvis det var meningen at han skulle blive her. Det synes han vældig godt om. Han lå på ryggen, og vi hyggede rigtigt. Men ved du hvad så? Han begyndte at rode på min mave og sutte på mig, og det er jeg altså ikke vant til. Næ næ det er mig der sutter på Zenta, og det gør jeg stadigvæk, men hun er jo også min mor. Nå så begyndte den lille at pibe, og så skyndte jeg mig alligevel hen til ham, og så fik han lov til at putte hos mig.

Han har forresten fået et navn - et nyt et, han hedder Simba, ligesom den lille løve. Han er god til at lege, og han er overhovedet ikke spor bange, vi spæner op og ned af kattetræet og slår til al legetøjet. Simba har selvfølgelig sit eget legetøj, men vi deles om det hele. Det der med at gå tur med min far i haven sammen med Zenta, gør vi altså stadigvæk alene. Der er grænser for hvad sådanne nogle små skal blande sig i.

Forleden kom familien væltede, for de skulle se på min bror, og tænk det tog han pænt. Men jeg stod jo også forrest sammen med Zenta og tog imod. Det gør vi altid, når det ringer på døren, for vi skal begge to have kæl samtidig. Så kom Simba frem, og han synes skam alle var søde og tog blødt på ham. Og det gode her hos os er, at man får gaver. Dejlige godbidder og legetøj, og det gælder alle os dyr.

Jeg er meget meget glad for min lillebror, vi siger lyde sammen og Zenta er glad for ham også. Simba tror altså bare, jeg er en mor-kat, men tror du ikke det går over? Men indtil da vasker og ordner jeg ham mange gange om dagen, og sjovt nok, så går Zenta i gang med at vaske mig også, så iiiih hvor vi vasker i vores familie.

Så er der min kattegård, den har Simba endnu kun kigget kort på, for vores forældre er bange for at han skal få hoved eller hale i klemme i døren, så det foregår under overvågning af mor eller far indtil den lille fyr på 1,4 kg har fundet ud af det. I morgen sender min far et billede til dig af os. Jeg håber du har det godt kære mor Lissi - tusind knus fra din dejlige Strauss.

Juli 2013
Hej Hej mor Lissi
Nu er sommerferien overstået i første omgang, men vi skal holde mere ferie i august. Den første uge forlod menneskefamilien mig, og det var endda efter at de havde rådført sig med dig. De var helller ikke glade for det, for de talte om det hele tiden. I februar plejer de jo at tage til Asien, men i år blev de skam hjemme fordi de synes jeg var for lille til at blive passet i 2 uger. Det mente jeg også, jeg var jo kun 7 måneder. Men denne gang gik det fint. Den flinke dame, som bor på vores vej og som jeg kender så godt fordi hun elsker katte, passede mig, og hun var smadder sød. Alle mine livretter stod på bordet, og Zenta som ellers boede hos Annette kom hjem og var hos mig hver dag, imens Annette var på arbejdet, og så hyggede vi som vi plejer.

7 dage gik der, og så var familien samlet igen, åh jeg blev bare så glad, specielt da min far kom hjem. Min mor er jeg da også glad for, men jeg holder mig altså til far selv om de siger, at jeg er mors mis, men jeg vælger altså selv..... Vi samlede alle vores ting sammen og så startede vi til sommerhuset på Bogø. Der kan jeg rigtigt godt lide at være. Den kattegård har træer og buske og rigtigt mange fluer og andre små tingester i luften, som jeg springer rundt efter. Vejret var rigtigt fint og far tog mig ud på græsplænen så jeg rigtigt kunne lege og uden snor......... Jeg hader altså den snor. Zenta løber med rundt for hun er altid lidt nervøs for at jeg skal løbe for langt væk fra hende.

Efter en uge kørte vi til vores andet sommerhus på Fejø, og der skulle vi sejle. Der kan jeg også godt lide at være, og der er det mig der synes, at Zenta løber for langt væk, for der er harer at se på, og jeg siger dig at de er store, de er lige på min størrelse, og så er Zenta altså oppe på "mærkerne", dem kunne hun godt tænke sig at jage, men det må hun ikke for min far, for vi skal alle sammen have lov til at være der.

Jeg håber, at du ikke har glemt, at jeg snart har fødselsdag. Jeg ved godt at du har mange børn, men jeg er sikker på, at du tænker på mig. Min far siger, at han tager et fødselsdagsbillede af mig som du får. Jeg har da tænkt mig at holde fødselsdag, for så får man gaver. Jeg har fortalt far og mor, at jeg skam godt kunne tænke mig sådan et kradsetræ, som jeg havde da jeg var en lille killing hos dig. Jeg ved godt, at jeg har et flot et i min gård, men man kan da godt have flere ...ikke? Hvis du er i byen på min fødselsdag, så giver min mor meget gerne boller og lagkage. Jeg regner med at få gæster senere.

Jeg har hørt mine forældre omtale sådan en som mig og tænk de siger, at skal de lave resume over mit første år, så er det noget af det sødeste og bedste de har oplevet med mig. Jeg var fra starten så kær og tillidsfuld. Jeg var kun bange for Zenta et øjeblik, fordi jeg aldrig havde set en hund, og så blev hun min allerbedste ven, ja faktisk min mor, for hun vaskede mig og passede på mig hele tiden, og jeg sutter stadigvæk på hendes babser. Jeg ved at hun elsker mig, for hun ser altid efter mig, når jeg leger med børnebørnene, som jeg synes er sjovt, men så bliver jeg slæbt hen på vores pude, og så tager Zenta og jeg en lille lur. Jeg er blevet som en hund siger de. Jeg spiser gerne Zentas mad, og jeg må gerne for hende, og jeg drikker af hendes vandskål.

Når Zenta vil ud i haven, står jeg ved siden af hende og løber med ud på græsset og med ind igen. Når det ringer på døren farer Zenta og jeg begge to ud for at se hvem der kommer og vi forventer begge to klap, hvilket alle ved der kommer her. Om aftenen løber jeg foran op til soveværelset, hvor jeg først sover hos far og så senere hos Zenta. Jeg kommer glad og gerne hoppende når de kalder på mig, og jeg hjælper meget gerne med alting. Jeg har lavet mad og plantet blomster. Jeg sorterer vasketøj, og jeg hjælper med gulvkluden, når vi gør rent. Min kattebakke er jeg øm om, den skal ordnes på en bestemt måde, og jeg er god til det.

Alt i alt er jeg verdens bedste, sødeste, kæreste, klogestes kærligste kat. Ja de elsker mig. De aller kærligste hilsner til jer kære opdrætterfamilie fra lille Strauss.

Maj 2013

Min nye fine løbegård :-)
23. april 2013
Hurra hurra for min søster og mine to brødre. Jeg sagde netop til min mor, at jeg ville skrive og beklage mig lidt, for de er slet ikke søde imod mig. Tænk min far har bygget en gård til mig, en med fint tag, så det ikke regner på mig. Der er blomster, en bænk, og nu kommer der et flot træ til mig, og jeg kan selv bestemme, hvornår jeg vil være ude og inde, fordi der er en kattelem bygget ind i vinduet. Men jeg er ikke glad, jeg vil ud og være hos min mor. Så tog de mig ud og gav mig sele på, og så fik jeg lov til at gå rundt med en lang snor, men det var altså også farligt. Jeg spadserede på min mave henad græsset. Min far var hele tiden hos mig, og min mor sad og kiggede på mig, og så skyndte jeg mig. Hen til hende for hendes pels er rar. Nu siger de, at jeg skal prøve igen en anden dag, og at jeg nok skal vænne mig til det, men kun hvis min mor også er der. Hende den tykke bamse lægger sig bare under bænken og trøster mig ikke. Jeg fik rejer som trøst og min mor fik kødben, så nu er alt nogenlunde ok igen.

Jeg har i et par dage haft besøg af Mille, som jo bor i Haslev. Hun er min bedste veninde. Hun er jo skovkat, og vi farer rundt og leger. Hun elsker også at klatre ligesom mig, så der er gang i den. På fredag skal hun hjem igen, men vi besøger tit hinanden. Vi er jo også i sommerhus sammen. Min mormor blev 93 år i lørdags, og der kom 22 mennesker her hos os fordi vi har mest plads. Mormor er dejlig, og hun passer mig nogen gange, hun er frisk. Jeg elsker jo fest og mennesker, og jeg sad i dukkesengen og legede med ungerne. De er jo søde og holder ikke på mig, jeg springer selv op, for jeg vil være hvor de er, og jeg løber efter dem. Familien siger, at de ikke har oplevet sådan en missekat før, men jeg er jo også helt speciel. Jeg bider ikke mere, jeg vil hellere klappes og aes, og det elsker jeg til gengæld. Nu skal i have rigtig hjertelig til lykke med de små. Min menneskemor og far samt Annette glæder sig rigtigt meget til at se dem. Til lykke igen. Tusind kærlige hilsner Strauss og Zenta

20. marts 2013
Hej Hej mor
Nu skal du have en lille hilsen fra mig igen, og min far siger, at han vil sende et par billeder til dig. Jeg har det super fint efter min lille operation, jeg sad fint i mit bur, for der føler jeg mig helt tryg, og jeg kan jo godt lide at køre i bil. Min mor har også fået svar på det der katteregister hvor der står, at jeg er en hillig birma, ha! de kan ikke engang stave!! Det er jo hvis jeg løber væk siger de, men det kunne aldrig falde mig ind, jeg er lige der hvor mor og far og Zenta er.

Så sagde de for et par dage siden, at nu var det snart forår, og vi var i byen og købe dejlig jord fordi vi skulle så lathyrus, som skal vokse op ad min flotte kattegård, men først skulle de der frø lægges i vand, og det var meget interessant, for jeg kan godt lide vand. Mor fyldte vand i skålen til blomsterne, og jeg fik kattemælk i min skål, det elsker jeg nem'li. Da vi nåede til at skulle lave aftensmad kiggede min mor i skålen med frø, som stod oppe på en hylde, og så, at der ikke var mere vand i. Nå ja det havde jeg da ordnet, jeg havde siddet på hylden og rodet rundt i vandet og drukket det, men frøene kunne jeg ikke lide. ALTSÅ så satte de låg på, men jeg kiggede meget på det. Endelig dagen efter skulle vi så, og det er jeg altså rigtig god til. Der blev hældt jord op i en stor balje, og så satte vi os og fordelte jord og frø og satte på række. Det var godt nok skægt, jeg fløj op i jorden og skrabede rundt. Det duftede dejligt, så jeg måtte lige også ligge på ryggen, og jeg dyppede næsen i det. Min mor kunne næsten ikke få det ud af min pels, det der jord var så og priklejord, og det var så lunt og blødt. Tjah vi havde nærmest jord over det hele, men vi hyggede os. Vi såede også kattegræs, og det glæder jeg mig til at se. Sååh måtte jeg i bad, men det er også sjovt, og det er jeg vant til, for jeg går med min mor på badeværelset hver dag, og jeg elsker at komme i nærheden af bruseren, det er smadder sjovt. Ih hvor blev jeg pæn, og så fik mine negle også en tur, men det er helt i orden, hvis det morer dem, jeg lader mig ikke anfægte, men jeg vil gerne ned i vaskekummen og rode med vandet, imens det løber stille.
Tænk jeg blev også vejet, 3,5 kg. Er det passende for mig? Jeg spiser pænt hvad der bliver serveret, skinke, rejer, kylling, tun og kattemælk. Ja og selvfølgelig min missemad, jeg smager også på Zentas mad, og det er helt i orden, det må jeg gerne. Jeg spæner stadigvæk meget rundt, og jeg elsker at sidde i vinduet, men jeg leger også rigtigt meget med mit legetøj, og jeg putter altid hos Zenta. Min mor har købt en stor dejlig pude til os, hvor vi begge to ligger, også om natten. Jeg hopper altid op til min far og putter et par timer hver nat, men så må jeg ned til Zenta.

Jeg er forresten mægtig god til at hoppe, jeg farer op og ned af mit kattetræ mens jeg ligner en gummibold, siger de, når jeg sætter af og springer op på ryggen af Zenta eller spæner efter den blå bamse, som stadigvæk ikke gider at lege med mig, men jeg jagter hende kan du tro, og jeg springer over hende, og så bliver hun sur på mig. I påsken skulle vi i haven og i sommerhusene, men det tror jeg ikke vi har lyst til i det vejr. Vi har også lidt travlt for barnebarnet i Haslev skal konfirmeres d. 7. april, og vi har lavet sang og syet små konfirmander. Min mor laver meget pynt og sådan noget. Vi har købt en masse ting som skal sættes på en lang tørresnor, som så skal passere alle gæsterne imens vi synger. Hende Cille, som skal konfirmeres, har en anden far end Martin, som er min mors søn. Der er desuden Smilla på 7 år og Noah på 3 år, som Martin er far til. Hende Cille har også hellig birma hjemme hos sin far og hans kone, de er brunlige i ansigtet, tænk hun har to. Dem har vi kun set på billeder men de ser fine ud. men jeg er jo den smukkeste, ja det siger min mor og far i hvert fald. Vi kan bedst lide de lyse, men de gråmaskede er nu også flotte.

Hvordan går det hjemme hos jer? Håber du inviterer os til at kigge på bestandene når I får børn. Ikke fordi de kan udkonkurrere mig, mine forældre siger, at jeg er den bedste i hele verden, og det tror jeg på. Vi vil ønske jer en rigtig god påske. Måske du har fri? Til sidst skal jeg lige fortælle dig, at når min far skal på arbejde, så sidder jeg ved døren og siger lyde, jeg kan ikke sige rigtigt mjav, men jeg piber, for han skulle jo tage mig med, men jeg går lidt til og fra indtil han pludselig kommer, og så bliver jeg så glad, og så leger vi med lådne mus på pind, for det synes jeg altså er rigtigt sjovt. Hils nu alle misserne, og I sendes de kærligste hilsner både fra Strauss og hans mor og far og Zenta.
23. januar 2013
Hej mor
Ja det er længe siden, at du har hørt fra mig, men jeg har det rigtigt godt. De siger, at jeg vokser mig stor og flot. Tænk jeg skal have ny sele fordi min mave er blevet lidt tyk. Er det ikke gået op for de mennesker, at jeg altså vokser og ikke bliver ved med at være en lille baby, der skal gå med sele? Næ tværtimod så er de helt hidsige med det pjat og efterhånden lader jeg bare som ingenting og lægger mig til at sove efter, at jeg naturligvis har understreget, at jeg stadig ikke synes at det er i orden. Jeg slår kolbøtter, og de griner, men de fjerner den ikke. Men når jeg så ligger og lader som om jeg er artig og ligeglad, så fjerner de den igen, og så styrter jeg rundt, dejligt at være fri. En dag satte de mig lige midt i sneen efter jeg havde siddet og råbt efter Zenta, da min far havde den frækhed igen at gå uden mig. Føj for Søren hvor var det altså væmmeligt og koldt. Det var alligevel ikke så sjovt. De tørrede mine små luksuspoter og så lå jeg ved brændeovnen hos min mor. Når det bliver varmere får jeg lov til at prøve igen.

Hende der den tykke britte, Fleur, vil stadig ikke snakke med mig, men nu er jeg begyndt at løbe efter hende for sjov. Vi spæner igennem hele huset frem og tilbage og pludselig slår hun ud efter mig, men hendes poter er uden klør. Det er vældig skægt, men Zenta kommer og henter mig, hvis vi råber for højt, og så putter vi i vores seng. Jeg dier stadig hos hende og imens spinder jeg så højt, at de kan høre det langt væk. Jeg er stadig vildt legesyg, er min bror også det? Og hvordan går det med hans ører? Jeg er blevet lidt mere lyserød i ansigtet og min hale er vældig fin. Tænk de siger, at de elsker mig højt.

Fjernsyn holder jeg meget af, jeg kan se på det i flere timer, så når Zenta og jeg skal være lidt alene, så tænder de for fjernsynet, hvis jeg nu fik lyst til at se det. Nu skal vi snart holde ferie, ja i februar. Vi skal være i begge vores sommerhuse, og min far og mor har vældig travlt op til, fordi der er så mange syge mennesker, og også nogen min far skal ordne nogle juridiske problemer for. De siger, at vi nok ikke når at få mig til dyrlægen inden, men at det så bliver i marts hvor min far er hjemme hos mig. De ved godt at deres gavekort så ikke virker, men det gør ingenting, vi ordner det bare der. De siger, at jeg er lille og pjattet og at jeg ikke tænker på pigemisser. Vi kender heller ikke nogen, så den fornøjelse har jeg ikke. Er det ikke mærkeligt, at alle de misser vi kender er alle drenge? Vi kan bedst lide drengene siger min mor, de er mest kælne, og skal vi engang have en misser til, så skal det også være en dreng.

Først skal vi på Bogø, og Fleur og jeg har hver sit bur, men måske jeg hellere vil sidde hos Zenta. Der er dejligt, og vi har også en dejlig kattegård der, men der er alt for koldt, men jeg glæder mig. Senere skal vi så videre til Fejø, og der har jeg ikke været endnu. Der skal vi bygge endnu en kattegård, så jeg kan få luft når det bliver sommer. Jeg glæder mig for min mor har fortalt, at der ligger en grisefarm lige i nærheden og derfor er der også fluer, men ikke så mange, men dem vil jeg gerne jagte, for en dag var der en her i vores vindue, og jeg ryddede nærmest vindueskarmen for at lege med den. Det var smadder sjovt. Når du en dag får tid, kommer du måske forbi og siger Hej til mig, det kunne være rigtigt hyggeligt. Desværre må jeg jo ikke besøge dig, det kunne ellers være sjovt. Går det godt med de andre misser hos jer? Tusend knus fra Strauss og hans far, mor og Zenta-mor.
Hej mor
Nu skal du lige høre om min nytårsfest. Alle juledagene gik rigtigt fint. Min far havde fødselsdag d. 30 dec. Og så kommer der en hel masse i familien og spiser grønlangkål. Det siger de, at de gør hvert år. Først blev jeg lukket inde i soveværelset sammen med Zenta, imens alle gæsterne kom ind ad døren. Ja ellers var jeg da også stukket af, for jeg vil gerne se hvad der er udenfor. Men så kom vi skam ind i stuen, og jeg gik fra hånd til hånd og fik kæl og klap, og det gjorde Zenta også. Jeg fik kyllinge medisterpølse og nej hvor smagte det godt. Jeg legede med de der børnebørn, imens min mor så nøje på os, og så løb jeg hen til hende, og så lå vi i fred, for det ved alle gæsterne godt. Det var en dejlig dag.

Så i går var det lige førend det var nytår, og jeg var i godt humør lige fra morgenstunden. Marianne havde fjernet alt fra bordet fra i går og kun dugen lå tilbage, hold da op, jeg sprang op på bordet, og dugen bevægede sig, så hoppede jeg ned og prøvede igen, og du skulle have set mig, den der store dug rustchede afsted med mig henad bordet ud over kanten, og jeg landede på gulvet fuldstændig indviklet i stof. Jeg hoppede og sprang frem og tilbage, det var smadder sjovt. Vi hentede en ny dug, og min far gik igang med at hænge nogle mærkelige ting op, som han kaldte serpentiner, og de var virkelig skægge, jeg hjalp ham rigtigt meget, hver gang han begyndte at vikle dem op, ja så var jeg der straks med en hjælpende pote. Jeg røg op og ned ad stole og borde, og da jeg lige løb forbi juletræet, skubbere jeg til nogle kugler, som raslede temmelig meget. Hold da op, jeg fik sådan rigtigt øje på det hele. Der hang også kugler højere oppe, og dem måtte jeg jo lige undersøge, så jeg begyndte selvfølgelig at kravle derop. Men så kom far og sagde, at jeg nok hellere måtte hjælpe med pynten til gæsterne kom. Åh hvor blev jeg træt. Jeg hoppede op til Zenta, og vi tog en rigtig lang lur. De der gæster var bare min mormor og Mariannes barndomsven, de er simpelthen så søde. Annie hedder veninden, og hun elsker mig, og jeg sidder meget hos hende sammen med Zenta.

Men altså mor, så begyndte de at skyde af, og selv om du siger, at jeg er ligeglad, så er jeg altså bange. Jeg sidder under maven hos Zenta, og mine ører vender den forkerte vej siger de, og det ryster indeni mig, når det er meget larmende. Vi skulle have kogt torsk og tænk det kunne mig og Zenta også godt lide, og det kunne vi jo sagtens tåle. Orv hvor vi fik lov til af guffe. Endelig klokken halv fire, blev der så meget ro i larmen, at Zenta og mig kunne sove og tænk, vi rørte os ikke førend klokken halv ti i morgen. Endelig bliver det hverdag, og der falder ro over huset, men det var dejligt at se alle de søde mennesker i julen og til nytår. Min pels er blevet klappet og klappet, og Zenta har så travlt med at vaske mig. Jo jeg har haft det dejligt og tænk alt det legetøj jeg har, kassen er helt fyldt og Zenta roder også lidt i den, og så kigger vi på det begge to. De kærligste hilsner til jer og godt nytår. Knus fra Kashmir/Strauss
1. januar 2013

27. december 2012
I må altså også have godt nytår. Jeg ville helst have, at vi kunne springe det der skyderi over så ville Zenta og jeg have det bedre. Men min mormor og min mors hjerteveninde Annie, som hun har ligget i vugge med, kommer, og de skal nok alle sammen passe mig, siger de. Måske jeg bare kravler ind under maven på hunden, men hun er heller ikke så modig. Nogen gange taler de om at tage i et af sommerhusene i håb om, at der er mere fred, men nu prøver vi lige at blive her og spiller musik og sådan noget. Jeg har skrevet email til dig om Zenta og mig, og jeg sender det i løbet af dem næste time. Jeg skal lige have min far til at hjælpe mig. Knus knus til både Frank og dig. Håber vi snart ses, så du kan se hvor smuk jeg er. Og mine ører er altså flotte og helt creme. Ha ha kys kys kys

26. december 2012
Kære mor
I skal have rigtig glædelig jul og tusind tak for kortet, som jeg har fået læst to gange. Min jul gik rigtigt fint. Først så jeg vores juletræ og orv hvor var det flot. Jeg prøvede lige at klatre i det, men det stak på mine små poter, så det synes jeg ikke var sjovt. Men så hængte de sjove ting på, som jeg gerne måtte slå til. Men nej jeg ville helst have mine bløde bolde, som jeg løber med i munden. Så kom alle gæsterne og jeg smagte and. Nej tak, må jeg få min kylling! De var rigtig søde de der gæster, og jeg fik så mange julegaver. Orv hvor har jeg travlt med alle tingene. Jeg må have en ny stor kasse til dem. Jeg kan nemlig godt lide sådan at vælge. Men ellers ligger jeg hos min mor, for der er ro og sikkerhed. Nu er de begyndt at skyde til nytår, og det kan min mor ikke lide, og det kan jeg så heller ikke. Jeg gemmer mig under hendes mave. Der sover jeg forøvrigt hver nat nu. Vi snorker i kor. Håber min bror med de store ører har det godt hi hi. Og også jer mennesker selvfølgelig. Rigtigt godt nytår. Knus knus fra Strauss
19. oktober 2012
Hej mor
Jeg har ellers fødselsdag i dag bare sådan lige at du ved det, for du kom jo ikke med en gave til mig. 13 uger altså. Men jeg har fået legetøj af min mormor og Annette, og de siger, at jeg bliver dyr i drift hvis de skal komme hver uge. Jeg har også fået kylling. Alt det jeg kunne spise, og jeg siger dig, at det var meget. Nu sover jeg fast sammen med hunden om eftermiddagen. Vi ligger i fars og mors seng. Sådan en hund er sørme dejlig varm, og hun er så glad for mig. Når jeg strækker mig slikker hun min mave, og så holder jeg på hendes ører. Vi har det sjovt. Hav nu en god weekend. Knus knus fra Strauss og hans anden mor
17. oktober 2012
Hej mor
Jeg skal lige beklage mig lidt, og jeg var lige ved at ringe til dig og sige, at du godt kunne hente mig. I går hjalp jeg min anden mor med at vande blomster. Og alle blomster, som jeg ikke kan tåle, er fjernet. Men der var en dejlig stor plante i en stor flot urtepotte, og den valgte jeg at se nærmere på. Så da hun vendte ryggen til, hoppede jeg op og havde det ekstremt skægt med al den herlige våde jord. Jeg gravede og legede og lå også lidt i det hele og nød det. Så kom hun farende og kaldte på mig, og jeg kom da glad hoppende. Så grinede hun bare og hentede far, og så hjalp de hinanden med at hælde lunken vand i flere fade hvor de så puttede mig ned i. Altså det synes jeg ikke var sjovt. Heller ikke selv om jeg slet ikke fik vand i øjnene. Jeg hylede og så kom min ven hunden løbende og sad og ventede på mig. Hun sad hos mig, imens jeg blev en tør fin kat igen. Men så fik vi begge to godbidder. Så nu er vi venner igen allesammen.

Jeg er så glad, jeg hopper og springer og blander mig i alting. Jeg skal prøve alt, og jeg elsker alle trapperne. Der hænger legetøj hver gang jeg drejer om et hjørne. Børnebørnene er søde, de har lavet legetøj til mig syet i filt. De er så rare, for de har forstand på dyr og driller mig ikke. Men deres legetøj må jeg gerne se på og lege med, og jeg sover, når jeg pludselig bliver træt. Min får forsøger at få billeder til dig, men hunden og mig har lidt travlt, så det gider vi ikke. Men vi prøver igen. Vi må have et hurtigere kamera siger han. Ja ja vi kan jo heller ikke sidde stille hele dagen vel? Jeg skriver snart til dig igen, og jeg skal sådan hilse dig. Knus knus fra din Strauss

14. oktober 2012
Kære mor
Nu skal du alligevel høre om mit liv. Jeg sov også godt i nat hos min anden mor. Jeg måtte gerne ligge på hendes hovedpude så kunne jeg også nemt daske til hendes hår. Min far er også helt vild med mig, og han skal ikke læse i noget jeg ikke er med i, så det har han opgivet og leger i stedet meget med mig. Den der store hund, som jeg lige skulle se på, er faktisk blevet min ven. Hun slikker mine ører, så jeg er helt våd. Men jeg kan godt lide hende, og en lille lur bagved hende er dejligt varmt. Men vi må absolut ikke være alene siger min far, ikke endnu, men vi bliver rigtigt fine venner. Jeg hvæser slet ikke mere. Men nu skal du høre den værste. De har givet mig sele på i dag. En fin en siger de, men det gider jeg i hvert fald ikke. Jeg hopper og danser, men den går ikke af. Jeg havde den kun på i fem minutter, fordi jeg skal vænne mig til det, siger de, men nej, det siger jeg dig. Ih hvor er de onde. Jeg kan forresten også sagtens hoppe op på køkkenbordet - ha ha der narrede jeg dem. Knus knus fra Strauss

"Adoptionssag"
Jeg hedder Kashmir, og jeg vil gerne fortælle lidt om min hundemor og mig.

I virkeligheden hedder jeg Ohlsson Strauss og kommer fra Ringsted. Da jeg var 12 uger gammel, blev jeg bragt til mit nye hjem af min opdrættermor Lissi Ohlsson. Det så skam godt ud, der var masser af plads en bunke legetøj (ja min opdrættermor havde endda også givet mig noget af mit eget med), og der var også en anden kat, en stor bamse af en British Blue. Jeg synes det var herligt, lige indtil der kom en stor tingest ind ad døren, som de kaldte en hund. Det var en Kleiner Münsterlænder, der hed Zenta. N-e-e-e-j altså hvor blev jeg bange, jeg havde aldrig set sådan en før. Jeg for op til Lissi og rev hende lidt. De fjernede det der uhyre, og jeg faldt til ro og legede med mit legetøj. Lissi var lidt bekymret, men mine nye adoptivforældre sagde, at det nok skulle gå.

Dagen efter besluttede jeg at se nærmere på det der kludetæppe af en hund ved navn Zenta, som lå og sov. Man kunne jo hurtigt løbe sin vej. Jeg lagde mig i nærheden, og efterhånden krøb jeg tættere og tættere på og rørte ved Zentas hale, som bevægede sig lidt. Jeg legede forsigtigt med den, og der skete ingenting. Jeg faldt i søvn og vågnede ved, at Zenta vaskede mig. Jeg blev våd over det hele, for Zenta vaskede mig først på ryggen og bagefter på maven, helt ud til min halespids. Hun var sød og rigtig varm. Da jeg puttede mig ind til hende, opdagede jeg, at hun havde patter ligesom min missemor havde. Jeg fik lov til at sutte på dem, og jeg kartede og spandt. Der kom ingen mælk, men altså hvor jeg hyggede mig. Når Zenta og jeg har været lidt væk fra hinanden, så får jeg en rigtig vasketur lige midt på næsen, og så sutter jeg lidt på hende eller hænger i hendes ører. Hun er også god at stille sig op ad hvis man skal udforske nogle ting og ikke rigtigt kan nå, og så er man jo også i sikkerhed hvis noget skulle blive farligt!!
Sådan troede jeg livet skulle være, men en dag kom der nogle børn, børnebørn kaldte de dem, og de var sørme skægge. De legede med mig, trillede mine bolde og viftede med fjer og en pels, så jeg skulle tro, at det var en mus. De var så søde og forstod at behandle mig ordenligt og lege med mig, for de har også misser derhjemme. Men den voldsomme leg blev Zenta for meget, hun kunne slet ikke overse det hele, og pludselig tog hun mig i nakken og løftede mig over i et hjørne, hvor hun vaskede og ordnede mig og lagde sig foran mig, så ungerne ikke kunne lege med mig. Jeg fik lov til at sutte lidt på Zenta, og ungerne fik sodavand.

Zenta er en god hund, og hun er meget glad for børnebørnene, men jeg er jo hendes barn, og hun passer der for ekstra godt på mig. Om natten sover Zenta i sin egen seng ved siden af vores far, og jeg har min egen lille dyne imellem mor og far, hvor jeg bliver nusset og sover i et par timer, men så springer jeg ned til Zenta og sover under hendes mave. I skulle vide, hvor dejligt man sover under sådan en hundemave, kun min lille hale titter frem. Når mine mennesker kalder på enten Zenta eller mig, ja så kommer vi begge to springende. Zenta går tur med vores far, og så står jeg og græder ved døren og løber frem og tilbage. Jeg må ikke komme med, førend jeg har lært at gå i sele, og det kan jeg altså ikke lide. Det skal jeg nok komme til, siger de, og når jeg har lært det, skal jeg med Zenta på tur med vores far. Hvor vi altså elsker hinanden, Zenta og jeg. Hvor er vi bare heldige at vi er havnet i samme hjem og har fundet hinanden. Kærlig hilsen Kashmir.
Tilbage