Kattehave - forhaven

Juni 2017 Juni 2017
Juni 2017 Maj 2016
Juli 2015 Juli 2015
Et par måneder efter :-) Mit nye rosenbed er tilplantet - maj 2015
Sommer 2014 Endelig færdig med den ændrede flisebelægning

Ny terrasse ved hankatttehuset Sommer 2014
Mit nye højbed er færdigt - forår 2013 Tagetes, Valmuer, Rosmarin og meget andet :-)


Ofelia får en tår vand - april 2011
Xanadu har fået en tur i haven - maj 2011 Sommerfuglebusken er et hit - august 2010
Fidelio elsker at ligge og kigge på det hele Stakkels sommerfugle - august 2010
Vores dejlige terrasse - sommer 2010 Bunddække er sagen
Det var før vi lavede kattehave ;-) juni 2006 Andemor hentede sine små igen
Vi laver kattehave:
I 2007 besluttede vi at lave forhaven om til en sikker have for kattene. Haven var i forvejen hegnet helt ind, så ideen var nærliggende. Både vi og kattene var kede af, at vi ikke kunne være sammen i haven. Kattene sad og miavede og ville ud af deres løbegård, så snart vi var ude i haven :-)

Det værende hegn var gammelt og ret åbent flere steder, så vi besluttede at sætte nyt hegn op og gøre det helt kattesikkert alle vegne.
Materialer:
Hele hegnet er lavet i trykimprægneret træ
Stolper: 97 x 97 mm - længde 270 cm
Brædder 19 x 100 mm - længde 180 cm
Terrassebrædder 25 x 150 mm - længde 160 cm
Møbel vinkelbeslag og en masse skruer
Tjære til at male i bunden af brædder og stolper

Hegnet kan males, hvis man lyster, men først året efter det er sat op.
Hvordan:
Stolperne er gravet 90 cm ned i jorden - hjørnestolper og flere stolper på langsiden er støbt. Terrassebrædderne sidder på tværs mellem stolperne og er sat fast med møbel vinkelbeslag. Brædderne er sat op på hver side af mellemliggerne med skruer - forskudt, så hegnet ikke er tæt. Hvert fag måler ca. 150-160 cm - det justeres efter den samlede længde for hegnet.
Brædderne skal sidde lodret, så kattene får svært ved at klatre i det, mellemrummene skal ikke være for store, og brædderne skal gå helt ned til jorden. Vi har lagt en række fliser op til hegnet langs græsset, så kattene ikke kan grave sig under.

Lågen, som er beklædt med trådhegn, ville kattene meget gerne klatre i. Den øverste del af lågen, ca. 50 cm er derfor blevet beklædt med plexiglas uden på trådhegnet - dén kan de ikke forcere :-)
Hegnet er færdigt hen til hækken Lågen om til baghaven
Løbegården måtte lade livet :-( Her er det hegnet ind til naboen
Du er så dygtig Frank :-) Hele langsiden set fra stien
Vi har sat strøm på hegnet - én strømførende tråd øverst og én til jord, som er forbundet med et jordspyd. Kattene skal berøre begge tråde før de får stød, da det er et træhegn.

Kattene har aldrig forsøgt at hoppe over hegnet, så strømmen er faktisk ikke sluttet til :-) Vi har ladet trådene sidde, da de måske er med til at forhindre, at kattene forsøger at hoppe over.
Udsatte steder har vi sat lidt trådhegn op over hegnet, så kattene ikke kan springe over - fx med afsæt fra sålbænken under vinduet.

Hegnet er ikke sikret mod katte udefra. Og det sker en sjælden gang, at en fremmede kat kommer ind, men det er aldrig sket, når vores katte har været ude. Kattene har ikke fri adgang til haven, men bliver lukket ud og ind efter behov. Og en hunkat i løbetid kommer ikke ud :-)
Tilbage