Kattehave - baghaven

Juli 2015 Juli 2015
Donna og skildpadden Og med trædesten til kattene
Luca har vist fundet noget Kattene elsker Hjertegræs :-)
Kattene elsker deres have :-) Mit nye stenbed - juni 2014
Efter et par år uden problemer, fandt én af kattene ud af at kravle over hegnet :-( Vi forsøgte at sætte strøm på, men det hjalp ikke. Da det er træhegn, skal der være to tråde - én til strøm og én til jord. Katten skal røre begge tråde, før den får stød. Men sikkert på grund af den tykke pels på katten, havde det ingen virkning :-( Nu er der "låg" på hele vejen rundt. Meget effektivt, men ikke det kønneste. Men da lægterne er lagt vandret, kan det dog ikke ses udefra. Ulempen er, at katte udefra kan komme ind. Vi må se, om det bliver et problem. Kattene er aldrig ude, når vi ikke er hjemme til at holde øje med dem. Indtil videre har vi ikke haft besøg af katte udefra.
En eftermiddagstur i haven Første stop er en tår vand af fuglebadet
Det er skønt efter regnvejr Donna venter pænt på det bliver hendes tur
Næste stop for Fidelio er ALTID hjertegræsset Nu blev det Donnas tur, og lille Bel Notte venter
Et kig om til baghaven Flot med det røde løv
En gang havde vi mange muldvarpe i haven - nu nøjes vi heldigvis med ham her :-) "Sukkertoppen", og de andre nyere Thuja og Cypresser, er super gode til at gemme sig bag :-)
Yndlingspladsen under Kristtornen En super dejlig kattehave er det blevet :-)
Et kig til kattehaven maj 2013 Et dejlig gemmested - hvis man kan spotte katten :-)
Lidt mere tilvokset - juni 2013 Nyt bed maj 2012
Acappella - maj 2011 Jazmin - maj 2011
Den færdige kattehave - oktober 2010 Kattene nyder deres nye have :-)
Starten på kattehaven
Katteforhaven er blevet så stor en succes, at vores lilleput baghave også måtte gøres kattesikker. Hækken fyldte desuden alt for meget, i så lille en have. Her et billede af hvordan baghaven så ud inden vi gik i gang. Projektet blev udført i løbet af sommeren 2010, og den nye kattehave kunne indvies sidst på sommeren.
Hækken er taget op ind til naboen, og Frank kan begynde med hegnet Et kig over vores og naboens baghaver
Hegnet ind mod naboen er sat op, og bagenden ud mod vejen er ved at være lukket Bøgehækken mod vejen må ikke fjernes, så hegnet er blot sat op mod hækken, som er klippet helt ind
Siden ud mod stien kan begynde Han er effektiv, ham Frank :-)
Hegnet er færdigt - et kig fra gavlen Fra forhaven om til baghaven
Haven er blevet noget større efter hækken er kommet væk. Det har givet næsten 1 m ekstra have i hver side, selv om hegnet står i skellet samme sted som hækken. Det er super godt i så lille en have :-) Terrassen blev derfor udvidet i hver side, og der blev lagt dræn - noget vi har manglet tidligere, da terrassen ligger noget lavere end haven.
Efterår og baghaven er færdig. Stort set alle planter måtte lade livet, så det varer noget før det hele er groet lidt til igen. Men kattene elsker haven, og vi er SÅ glade for ændringen. Det er nemt at lukke kattene ud og ind, og om sommeren kan døren blot stå åben. Vi har bibeholdt lågen om til forhaven, så vi kan vælge hvor kattene skal være. Ofte kommer kattene ud i baghaven, og så kan hankatten få lov til at komme ud af sin løbegård i forhaven :-)
Tilbage