Haven 2020 - det sidste bliver til

Jeg satte en del løg i efteråret 2019. Dem har vi glæde af nu. Dejligt med alle de forårsløg, der nu kommer op og blomstrer. De 3 Taks gartneren satte sidste år, har det ikke så godt. De var allerede dårlige da de blev sat, hvilket jeg gjorde opmærksom på dengang. Nu har gartneren skiftet dem uden beregning. De 3 blå Cypres, har det heller ikke godt. De er brændt af på siden mod syd og halvdelen af planten er gået ud. Dem ville han så ikke skifte. Det har jeg selv gjort for egen regning. Men meget dårlig vejledning. En anden gartner har fortalt mig, at netop Cypres ikke kan tåle at stå i fuld sol mod syd. Nu har jeg sat 3 Forsythia i stedet for. De burde kunne tåle mosten. Frank er gået i gang med at ændre og udvide terassen foran huset i kattehaven.

Maj er som sædvanlig den bedste årstid, hvor alt bliver grønt og frodigt. Frank er blevet færdig med terassen og der er kantet med marksten rundt om bedene i kattehaven. Syrenerne blomstrer og det kan ikke blive bedre :-)

Juni og haven er endnu mere frodig. Sidste år og her i foråret satte jeg roser. Men en del af dem er også allerede taget op igen. Lige nu ser de fine ud, men jeg bryder mig ikke om, når de står med bare pinde og bladene falder af. De får gødning og vand efter forskrifterne. Men alligevel er de svære at passe. Kun de bedste roser får lov til at blive. Og roser i kattehaven duer ikke, jeg kan ikke gøde nok pga. kattene, så de og flere andre er flyttet rundt. Så må vi se til næste år, hvordan de klarer sig. I baghaven er alle bedene ved at blive kantet med granitsten.Juli og roserne står flot - men rosen entusiast bliver jeg aldrig. Det nye tørrestativ er malet sort, det samme er skraldespandsstativet. Mit bed, som lidt kom til at ligne en gravhøj, står færdigt. Med sommerfuglebuske og græsser. Det er hævet lidt over niveau, da det er umuligt at grave ned i jorden så nær hækken.August og haven er ved at stå færdig. Dog har jeg planer om at flytte en del buske, når det bliver lidt koldere i vejret. Men ikke flere bede - kun måske, man skal aldrig sig aldrig :-) Vores hankat har fået en lille løbegård, som han kan gå ud i, når det passer ham. Han har fri adgang fra sit hankatterum. Ingen tvivl om, at han nyder at sidde og kigge lidt ud på det hele og få frisk luft. Vi slutter vanligt med de dejlige Pindsvin, som stadig kommer hver aften og spiser lidt kattemad. Vi fodrer fra september og frem til de går i vinterhi.Tilbage